Виробництво напівфабрикатів

Напівфабрикати – це сирі м‘ясопродукти, підготовлені до термічного оброблення (варіння, смаження).
Напівфабрикатний цех займається виготовленням різноманітних груп напівфабрикатів:

• Натуральні напівфабрикати – це шматки м‘яса із заданими або довільними масами, розмірами і формою з відповідних частин туші. Їх поділяють на великошматкові, порційні та дрібношматкові. Великошматкові напівфабрикати виділяють з обваленого м‘яса. Це м‘якоть або пластинки м‘яса, зняті з певних частин пів туш у вигляді великих шматків, очищених від сухожиль і товстих поверхневих плівок, зі збереженням міжм‘ясової, сполучної і жирової тканини.

• Мариновані напівфабрикати вирізняються від натуральних не тільки зовнішнім виглядом, а й смаковими властивостями. До складу маринадів входять прянощі, зелень, сіль, ароматизатори, ферменти, різні добавки, рослинна олія.

• Січені напівфабрикати – це вироби, виготовлені з м’ясного фаршу. Крім м‘ясної сировини при їх виробництві використовується тільки спеції.